Seelbach: Bourbon, Bitters och Bubbel (och "bapelsin")

Det är nyårsafton, och då dricker man bubbel! Men varför inte passa på att göra en drink när flaskan ändå står öppen.
Seelbach:
4 cl Bourbon
2 cl Cointreau
5 stänk Angostura Aromatic Bitters
4 Stänk Peychaud's Bitters
~ 8-10 cl Mousserande vin
Apelsintwist

Häll samtliga ingredienser (utom vin) i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i en champagneflöjt, toppa med mousserande vin och garnera med en apelsintwist.

Man känner klart att det är en Bourbondrink. Och mycket smak från bitters, utan att smaka just bittert. Cointreaun är svårare att känna smaken av, just för att de andra smakerna är så starka. Det doftar dock mycket apelsin.
Jag använde en torr Prosecco, så drinken har den här torra crispiga smaken från ett torrt mousserande vin, och det passar bra ihop med resten. En bra och festlig drink! Den får faktiskt en svag 4 av 5 🥂🍾

https://www.liquor.com/recipes/seelbach/




Likördrinkar, bitters, bourbondrinkar, mousserande vin | |
Upp