Creamsicle (yoghurt edition): En apelsindrink med grekisk yoghurt istället för grädde!

När jag såg denna drinken hos mr.homebar var jag tvungen att spara den. Drinken finns i många versioner, med bl.a. grädde, vaniljvodka, och som vaniljglasskula i drink med Fanta. Men det är inte konstigt nog att väcka mitt intresse. Det gör däremot "en stor matsked grekisk yoghurt"!
Creamsicle (yoghurt edition):
4 cl Cointreau
2 cl Vodka
6 cl Apelsinjuice
"En stor" matsked Grekisk Yoghurt
"En smula" Vanilj
(Jag tog ~1 kryddmått vaniljextrakt)

(Tänkte ta vaniljpulver, men tänkte att vaniljextraktet löser sig, och ger smak direkt i drinken, medan pulvret kanske behöver dra lite längre för att nå sin potential)
Blanda samtliga ingredienser och rör om så att yoghurten löser sig, och skaka sedan drinken kall. Sila ner i ett rocksglas  ¾ fyllt med krossad is. Toppa med mer krossad is om det behövs, och garnera med ett apelsinhjul.

Den första tanken är ett positivt "hmm, se på fan!" Jag har många gånger sagt att jag inte är ett fan av gräddiga drinkar. Men nu lyckades den faktiskt bli "gräddig", utan att bli så tjock och mäktig. Plus att yoghurten ger en liten extra syra. När vi kommer till resten av drinken så är det klart mycket smak av apelsin, med hint av vanilj. Det smakar verkligen efterrätt, utan att vara så mättande. Den får faktiskt en stark 4 av 5 🍹🍊🇬🇷

https://www.instagram.com/p/B4saCI3IXyf/?utm_medium=copy_link




Likördrinkar, juicedrinkar, mjölkdrinkar, vodkadrinkar | | Kommentera |
Upp