Death at Midnight: En twist på Hemingways Death in the Afternoon

Och så var det nyår igen. Här är en drink från @cocktailpodden som är en twist på Death in the Afternoon. En drink skapad och gjord känd av Ernest Hemingway.
Death at Midnight:
3 cl Absint
0,75 Crème de Violette
0,5 cl Maraschino
1 cl Citronjuice
~5 cl Mousserande vin
Cocktailkörsbär till garnering

Häll samtliga ingredienser utom det mousserande vinet i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och toppa med mousserande vin. Garnera med cocktailkörsbär.

Gillar man inte anis/lakrits ska man nog hålla sig undan. Det är en mycket tydlig anissmak från absinten, med lite fruktig sötma i bakgrunden. Violen känner också man en distinkt ton av. Spännande drink, men kanske att anisen får ta lite för stor plats. Kanske skulle haft i mer bubbel, eller bara en tvåa absint. Men som den är så får den en stadig 3,5 🍸 Med plus i kanten för bra och passande namn 🥂🍾

https://www.instagram.com/p/B6vyO46F4c4/?igsh=MWJ3b2Qxb2p5NDk3dw==



Absintdrinkar, Likördrinkar, mousserande vin | | Kommentera |
Upp