Rainbow Cocktail: Med Smak av Jämställdhet

Rainbow Cocktail:
 
Denna drink görs i lager som blandas innan de tillsätts till glaset.
Lagren är följande:
Röd:
6 cl Grenadine
Orange:
2 cl Annanasjuice
1 cl Grenadine
Gul:
4,5 cl Annanasjuice
1,5 cl Sprite
1,5 cl Cointreau
En skvätt Citronjuice
Grön:
3 cl Midori
2 cl Sprite
1 cl Vodka
Blå:
3 cl Vodka
1,5 cl Bols Blå
 
Häll det röda lagret i ett Hurricaneglas (eller annat rymligt glas), fyll sedan glaset med is och fortsätt med att väldigt försiktigt fylla på ett lager för sig.
Garnera med färgglada sugrör.

Jag rekommenderar att använda något kärl som att lätt att hälla sakta ifrån. En barsked är också till väldigt stor hjälp. Man kan antingen hälla på skeden när den är lutad mot kanten precis över ytan på drinken. Eller så kan man sätta ner andra änden av skeden i glaset och försiktigt hälla längs det skruvade skaftet på skeden.
 
Det var väldgt svårt att få en bra separation på gult och grönt. Felet är troligen att Midori har för hög densitet. Så man kanske ska försöka ha lika delar av allt i det gröna lagret. Eftersom vodka har lägre densitet kommer det sänka densiteten för blandningen.
 
 
Jag är egentligen inget stort fan av Tipsy Bartender. Han använder "Sour Mix" och höftar allt för mycket för min smak. Men detta var det mest utförliga receptet jag kunde hitta.
http://www.tipsybartender.com/The+Perfect+Rainbow+Cocktail
 
 
 
Likördrinkar, juicedrinkar, tekniker, vodkadrinkar | cocktail, cocktails, drinkar, juice, pride, rainbow, rainbowcocktail, vodka, vodkadrinkar | | Kommentera |
Upp