Mr Dubbel Margarita: En Margarita, med lite smak av Margherita (pizzan alltså)

Jag vill bara förvarna! Veckans recept kan verka något.. Galet? Men jag har inte helt tappat förståndet.. Än 😅
Jag kom på för någon vecka sedan att det i början på maj var hela fem år sedan den galna låten "Dubbel Margarita" släpptes av Far&Son. 
Detta ville jag fira, så började fundera på vad en "dubbel" Margarita skulle va, om det var en drink. Och jag fick för mig att jag skulle försöka göra en Margarita, med smak av.. Margherita (alltså pizza). Jag kallar den
Mr Dubbel Margarita:
6 cl Tequila Blanco (*mozzarella infused)
4,5 cl Tomatsirap**
2,5 cl Limejuice
Cocktailtomat till garnering
 
*För att fixa tequlian så vägde jag in 20 g riven mozzarella i en ren syltburk och tillsatte 10 cl tequila. Det fick sen stå över natten.
**För tomatsirapen finsilade jag en burk krossade tomater tills jag fick 1 dl vätska. Det plus 0,75 dl socker och 0,5 dl limejuice kokades upp till en sockerlag och fick svalna.
För att göra drinken, blanda alla ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med en cocktailtomat.
 
Verkligen över förväntan! Men då hade jag tyvärr rätt låga förväntningar haha. Det är tyvärr (eller "som tur är") väldigt, väldigt lite smak av mozzarella, kanske lite, lite sälta från den. Gjorde först en "fat washed" variant, men gav nog ännu mindre smak. Annars är drinken väldigt frisk och god. Tomatsirapen passade förvånansvärt bra! Den får faktiskt en svag 4 av 5 🍸🍕
(vill man inte hålla på med hela mozzarella-grejen så tillsätt en liten nypa salt istället).
 
Förutom mozzarellan är en drinken 95 % samma som denna. Fast lite anpassade volymer och ration.
https://www.muirglen.com/recipes/tomato-margarita/
 
 
Egna skapelser, tequiladrinkar | | Kommentera |
Upp