Blueberry Rum Smash: Med Svenska Blåbär

Blueberry Rum Smash:
2 msk Blåbär (eller tillräckligt för att fylla botten på ett större rocksglas)
1 msk Brunt socker
2 cl Citronjuice
6 cl Ljus Rom
Ginger ale
 
Skölj blåbären och placera dem i botten på ett lite bredare rocksglas eller "mason jar", tillsätt socker och citronjuice. Muddla försiktigt (man vill bryta skinnet på blåbären, inte pulverisera dem) och rör om tills sockret löst sig.
Fyll glaset med krossad is, fyll på Rom och toppa med Ginger Ale.
Garnera med ett citronhjul och några extra blåbär.
Servera den gärna orörd med en drinkpinne. Blir en mycket snyggare presentation, och så kan man röra den själv innan man dricker.
 
https://theholbornmag.com/2013/04/12/the-holborn-drinks-the-blueberry-rum-smash/
 
 
romdrinkar | cocktail, cocktails, drinkar, rom, romdrinkar | |
Upp