Västmanlänningen: Med smak av Gurkstaden

Västmanlänningen:
3 cl Vodka
6 cl Hjortronvin
6 cl Svagcider (0,7 - 2,25 %)
15 cm Västeråsgurka (saltgurka)
 
Skala 15 cm gurka, (ta en vanlig saltgurka om du inte hittar en från Västerås). Kapa den till fjärdedelar på längden och skär bort fruktköttet. Fyll ett rocksglas med is och stick ner en gurkstav. Fyll på med sprit, vin och cider. Rör och servera.
 
Enligt orginalreceptet ska man använda Grythyttan Hjortronvin. Jag valde Lakka, eftersom det var billigare och jag visste inte till vad mer jag skulle använda det. Det är dock en viss ankoholskillnad, vilket kan ge lite olika resultat.
Orginalreceptet ville även ha äppelcider från Hällefors. Eftersom det enda som fanns på Hemköp var Hamlstad Päron så nöjde jag mig med det.
 
http://sw.bartrend.com/wips/295591711/recipeId/-1464883357
 
 
cider, landskapsdrinkar, vindrinkar, vodkadrinkar | cider, cocktail, cocktails, drinkar, landskapsdrink, landskapsdrinkar, vin, vindrinkar, vodka, vodkadrinkar, västerås, västmanland | |
Upp