Mexican Cloud: Next level cocktail!
Mexican Cloud:
Drinken görs i två steg. Först ett cocktailskum med hjälp av en gräddsifon.
2 äggvitor
9 cl St Germain (fläderlikör)
4,5 cl Citronjuice
3 cl vatten
Häll allt i sifonen, skaka, tillsätt lustgaspatron och ställ i kylen i minst en timme.
Receptet räcker till runt 10 drinkar och funkar bra på andra drinkar (gott att ha på en Gin&tonic).
Men spara inte i kylskåpet mer än 3 dagar.
Drinken göra med:
4,5 cl Tequila (ljus, men mörk funkar)
3 cl Granatäppeljuice
1 stänk Rabarberbitter (svårt att hitta i Sverige, men funkar utan)
En tesked/barsked Sockerlag (2:1)
Rör med is, fyll sedan ett halvt cocktailglas med fläderskum och häll den kalla drinken över skummet som kommer lägga sig över drinken. Sist men inte minst, spraya och bränn lite Chartreuse på drinken för extra arom.
https://www.youtube.com/watch?v=n9dSKusNqyY
Detta är verkligen cocktailblandande taget till en helt ny nivå!
