Sazerac: The Official Cocktail of New Orleans

Sazerac:
6 cl Rye Whiskey - (Bourbon och Konjak går också bra)
½  cl Absint
2 stänk Peychaud's Bitters (Angostura Aromatic Bitters går också bra)
1 cl Sockerlag (1:1) -  (En sockerbit funkar också bra)
 
Börja först med att kyla ett litet whiskey/rocksglas. När glaset är kallt tillsätts Absint, och tanken är att täcka insidan av glaset. Detta görs lättast genom att snurra glaset och avlägsna överflödig absint. Men om man har en liten sprayflaska tillgängligt är det perfekt, eftersom man då slipper hälla ut överflödig absint.
Whiskey, sockerlag och bitters hälls sedan i en mixingkanna (eller ett större glas) med is och rörs kall. Allt silas sedan över till det absinttäckta glaset (utan is).
Drinken garneras sedan med en citrontwist.
 
Drinken gjordes originellt med Konjak, men när amerikanarnaunder 1870-talet hade svårt att få tag på konjak valde de istället att göra den med den egenproducerade rågwhiskeyn aka Rye Whiskey. Under åren blev sedan Bourbon mycket mer populärt än Rye, så på många ställen görs drinken med Bourbon istället för Rye.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Aw9BOgnxX38
 
 
Upp