Aquafaba Whiskey Sour: En vegansk Whiskey Sour

För de som inte vet vad Aquafaba är för något så är det vattnet som man får när man kokar kikärter, eller vattnet från burken med kikärter. Detta har några smarta fransmän upptäckt är ett perfekt substitut för äggvita inom matlagning. T.ex för saker som majonnäs och maränger. Men det kan självklart också används som substitut för äggvita i cocktailvärlden också. På så sätt kan även veganer njuta av goda cocktailskum på sina drinkar.
 
Aquafaba Whiskey Sour:
6 cl Bourbon
3 cl Citronjuice
1,5 cl Sockerlag (1:2)
3 cl Aquafaba
 
Precis som med äggvitor i drinkar så med Aquafaba är det rekommenderat att göra en Dry Shake innan man tillsätter is. Alltså skaka alla vätskor utan is först för att hjälpa till att bilda skum, innan man kyler drinken.
Så häll vätskorna i en shaker och skaka drinken först utan is för att skumma upp den. Sedan med is för att kyla den. När drinken är kall silas den ner i ett förkylt cocktailglas (alt. i ett isfyllt rocksglas) och garneras med en apelsintwist och ett cocktailkörsbär.
 
Recept på en standard Whiskey Sour:
http://www.jamieoliver.com/drinks-tube/recipe/whiskey-sour/#1vV7HW6sCsLl5LKQ.97
 
Recept på hur man gör egen Aquafaba:
https://www.youtube.com/watch?v=uztw9FUF3f8&t=1s
 
Whiskeydrinkar, aquafaba, bourbondrinkar, juicedrinkar, tekniker, veganska alternativ | aquafaba, bourbon, cocktail, cocktails, vegan, whiskey | |
Upp