Midsommarsnaps: Med Dill eller Fläder

Ingen midsommar utan egenkryddad snaps! Så här kommer två av mina favoriter.
 
Dillsnaps:
1 Flaska (70 cl) Vodka eller Brännvin Special (ibland tar jag 50/50)
Skalet från en citron 
~10 Kvistar dill
2 msk Honung 
 
Flädersnaps:
1 Flaska Vodka/Brännvin Special
Skalet från en citron 
~10 Kvistar fläder
2 msk Honung 
 
 
Citronskalet tar jag genom att hyvla av skalet med en potatisskalare och sen skär jag bort så mycket vitt som möjligt med en bra kniv (förhindrar att snapsen blir bitter).
Fjädern plockar jag strax innan och skakar/slår kraftigt i handen innan jag placerar den i en burk. Det finns nämligen massor små insekter i blommorna som man kanske inte vill ha i snapsen. Vissa av kvistarna faller dock mest sönder då, så alltid bra att plocka mer än vad man behöver. Så kan man hänga upp resten på torkning i köksfönstret för att använda senare på året.
Allt placeras sen i en burk och får dra i en dag. Har man mindre tid på sig så kan man öka mängden fläder/dill och citron
Jag brukar sen sila av snapsen och hälla upp på flaska. Vill man så kan man lägga i någon mindre kvist dill/fläder eller bit citronskal för att det ska se lite finare ut.
Serveras väl kyld.
 
 
vodkadrinkar | |
Upp