Skåne Sour: Ett spontant experiment med utsökt resultat
Förra helgen stod jag i hemmabaren och funderade på nya drinkar. En vecka tidigare hade två killar beställt flera Vodka Sours när jag jobbade på [hg]. Jag provsmakade och insåg att det var ju ganska gott, lite som en mer neutral White Lady.
Så jag tänkte att Skåne Akvavit kanske skulle funka bra som bas i en sour. Jag tog ett standardrecept för en sour, blandade, skakade, hällde upp i ett cocktailglas och det smakade underbart!
Receptet jag använde var följande:
Så jag tänkte att Skåne Akvavit kanske skulle funka bra som bas i en sour. Jag tog ett standardrecept för en sour, blandade, skakade, hällde upp i ett cocktailglas och det smakade underbart!
Receptet jag använde var följande:
Skåne Sour:
6 cl Skåne Akvavit
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag (2:1)
2 Stänk Orange Bitters (funkar bra utan, men detta ger ytterligare ett lager av smak)
alt. 1/2 äggvita (eller 2 cl Aquafaba)
Häll samtliga ingredienser i en shaker och gör en "dry shake" (skaka utan is), öppna shakern efter några sekunder för att släppa på trycket och skaka några sekunder till. Tillsätt sedan is och skaka drinken kall. Om man EJ vill ha skum på sin drink så hoppar man över detta skakar bara alla ingrediener kalla.
Sila ner drinken i ett förkylt cocktailglas (alt. isfyllt rocksglas). Servera utan garnering.
