Queens Park Swizzle: En tropisk romdrink med mynta

Mina balkongkryddor och örter växer så att det knakar, så tyckte att det passar att visa lite exempel på hur man kan använda vanliga kryddor och örter i sina drinkar. Vi börjar med en tropisk romdrink med mynta (och nej, det är inte en mojito).
 
Queens Park Swizzle:
6 cl Mörk Rom (Ex Bacardi Carta Oro)
2 cl Limejuice
1,5 cl Muscovadosockerlag (2:1) (muscovadosocker är ett mörkt råsocker)
2 Stänk Angostura Aromatic Bitters
8-10 bland Mynta
 
Muddla försiktigt(!!) myntan i ett highballglas (jag klappar ofta till dem innan), tillsätt sedan sprit, sockerlag och juice i glaset och fyll med krossad is. Ta en barsked (eller en swizzle stick om du har) och rör om drinken genom att rulla skaftet på skeden i handflatorna. När isen sjunkit in och smält något, fyll på med mer krossad is och garnera med mynta. Servera med sugrör.
 
Receptet jag använde:
https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/2740/queens-park-swizzle
Originalreceptet (starkare):
http://imbibemagazine.com/queen-s-park-swizzle-recipe/
 
bitters, romdrinkar, örtdrinkar | |
Upp