Mandelmust: En Mandelmann-cocktail
Idag är det säsongsavslutning av Mandelmanns Gård (ett av mina absoluta favoritprogram). Och eftersom jag redan gjort 4 st Ernst-cocktails så tyckte jag att Mandelmanns också förtjänar en. Så här kommer min take på en Mandelmann-cocktail (en alkoholfri variant finns längre ner). Jag kallar den helt enkelt för en Mandelmust:
4 cl Amaretto (mandellikör)
3 cl Calvados (äppelbrandy)
2 cl Äppelmust (självklart skånsk)
2 cl Limejuice
Äppelskiva till garnering
Blanda ingredienserna i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett isfyllt rocksglas och garnera med en äppelskiva.
Väldigt frisk! Hoppas du gillar äpplen 🍎 Smakar mer äpple än mandel, men rätt nöjd med balansen ändå! Både lagom söt och sur.
Jag tänkte först ta Bourbon, och provade det efteråt. Det var också gott, men blev mer av en Amaretto Sour med hint av äpple. Så Calvados gav en mycket mer "originell" smak.
Jag är väldigt nöjd, så får vara lite självgod och ge mig själv 4 av 5 🍸
Alkoholfri version - Virgin Mandelmust:
7 cl Äppelmust
3 cl Orgeat
(mandelsirap med rosvatten)
3 cl Limejuice
Tillbereds som den vanliga
Smakar säkert gott. Trevligt namn.