The Clover Club: "The gin drink for people who don't like gin"

Jag har riktigt glad i hallon! Svårt att förstå hur folk kan ha jordgubbssylt på pannkakorna när hallonsylt är så mycket bättre! Och skulle jag få välja mellan en skål nyplockade jordgubbar eller skål nyplockade hallon så hade jag utan tvekan tagit hallonen. Så varför inte nu i vintermörkret ta och drömma sig tillbaka till sommaren med en hallondrink. Den heter:
The Clover Club:
5 cl Gin 
1 cl Dry Vermouth 
2,5 cl Citronjuice 
2 tsk Hallonsylt
(många recept vill ha hallonsirap, vilket man kan göra själv med hallon, socker och vatten)
1 Äggvita
Alt. 2-3 cl Aquafaba för vegansk
(vilket jag gör allt mer nu för tiden)
Hallon till garnering 
 
Blanda ingredienserna i en isfylld shaker och skaka först drinken utan is, en så kallad "Dry Shake". Fyll sedan shakern med is och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med hallon.
Om man använder en Cobbler Shaker (tre delar med inbyggd sil) så rekommenderar jag att öppna upp shakern och sila med en Hawthorne Strainer istället (om man har en då såklart), för mycket av fruktpartiklarna fastnade i silen på min shaker, så halva drinken stannade först i shakern för mig.
Använder man hallonsirap så bör man inte ha det problemet, så länge man har silat bort fruktresterna i sin hemmagjorda sirap.
 
Väldigt god drink. Har läst att den ibland kallas "The gin drink for people who don't like gin". Mycket hallonsmak (så länge man har en sylt som innehåller mycket frukt) och Vermouthen ger ett extra lager av smak som gör den till det där lilla extra. Har man inte Vermouth så skulle den ändå funka bra utan (och många recept är utan). Sylten gjorde dock att den blev väldigt grumlig och tog tid innan skummet la sig ovanpå resten av drinken. Hade gått snabbare med hallonsirap. Men drinken är en klar 4 av 5
 
https://www.youtube.com/watch?v=Zm8P0MkrCbY
 
 
aquafaba, gindrinkar, veganska alternativ | |
Upp