The Green Beast: En Absintcocktail

Efter Skånebesöket i helgen fick jag med mig en flaska Pernod Absint hem. Tidigare har jag använt mig av någon billig absint som jag köpte i Tyskland här om året. Den duger när man bara behöver några droppar i för att krydda en drink. Men när man blandar absint med iskallt vatten ska den bli mjölking/grumlig. Vilket min inte blev, så jag har nu införskaffat mig en "riktig" absint istället! Och då är det väl lika bra att prova göra drinken som står på sidan av lådan som flaskan kom i.
 
The Green Beast:
3 cl Absint
3 cl Limejuice
3 cl Sockerlag (1:1)
~12 cl Kallt vatten
4-5 Gurkskivor
 
Antingen så gör man drinken som ett bål, och då blandar man bara allt och rör om med många stora isbitar. Eller så gör man den i en shaker. Jag väljer att göra min i en shaker. Tillsätt Absint, limejuice, sockerlag och 3 gurkskivor till en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett isfyllt highballglas (ett stort rocksglas går också bra), toppa med kallt vatten, rör om och garnera med resterande gurkskivor.
 
Hoppas du gillar smaken av anis/lakrits! Gurk- och limesmaken märks definitivt av, men absintsmsken tar över en hel del. En svagare drink och lagom sötma. Den får en stabil 3 av 5 🍸
Men då är jag rätt glad i anissmaken också.
 
https://www.youtube.com/watch?v=hOL0SfFKYyc
 
Absintdrinkar | |
Upp