6th Plaza: En fruktig och spännande grekisk drink

Den tredje grekiska spriten jag köpte heter Tsipouro. Det är en olagrad brandy, gjord på resterna från vinproduktion. Ska tydligen vara en grekisk motsvarighet till italiensk Grappa, och den säljs antingen som neutral, eller smaksatt med anis. Jag köpte neutral.
Det var svårt att hitta recept på cocktails, (har dock en drink jag sparar tills december). Men lyckades hitta några, varav denna lät väldigt intressant!
6th Plaza:
6 cl Tsipouro
3 cl Ananasjuice
2 cl Citronjuice
1,5 cl Orgeat
1 tsk Rosépepparkorn
1 tsk Nejlikor
Citronhjul och rosépepparkorn till garnering
 
Jag började med att mortla rosépeppar och nejlikor (går säkert bra att muddla direkt i shakern, men jag ville göra det ordentligt). Tillsätt till isfylld shaker, ihop med övriga ingredienser och skaka drinken kall. Dubbelsila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med ett flytande citronhjul, toppat med rosépepparkorn.
 
Ännu en spännande drink! Den är väldigt fruktig, även söt och frisk. Tsiporon känner man av i bakgrunden, men knappast spritig. Rosépepparn och nejlikorna ger inte jättemycket smak, men bidrar definitivt till smaken. God, men man dricker nog inte mer än en. Den får ändå en stadig 4 av 5 🍸
 
https://tsipourodorodouli.com/cocktails/?q=%2Fcocktails%2F&v=f003c44deab6#
 
 
 

tsipouro | |
Upp