Fireball Sour Deluxe: När gröten är på kanelen

Här kommer en juldrink som kanske kan bli en ny klassiker på julfesten (när man nu kan/får ha en sådan igen). Ville ha något vitsigt namn, men kom inte på något kort och effektivt, så den får bara heta,
Fireball Sour Deluxe:
4 cl Fireball
2 cl Bourbon
3 cl Citronjuice
1 cl Sockerlag (2:1)
Risgrynsgröt till "garnering"
(inte nödvändigt, men kul)

Blanda samtliga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och lägg försiktigt i en sked risgrynsgröt.

Faktiskt positivt överraskad (hade dock rätt låga förväntningar). Inte alls så vulgärt som jag trodde det skulle bli haha. Man känner klart smaken av Fireball, men den blir inte för stark. Tror det var bra att späda den med lite bourbon. Sötman var också lagom, mer socker hade nog blivit för sött. Sen kan jag meddela att gröten bara ligger som en klump i botten på glaset. Hade nog varit mindre trevligt om den började lösas upp. Det blir istället en Fireballmarinerad grötbit som avslutning på drinken. Lite kluven i betygsättningen. Går ju inte att jämföra med några riktigt goda drinkar, men den var faktiskt god, lite kul och något man bara tar en av. Så betyget får ändå bli en stark 3,5 av 5 🍸



Upp