Glögg Sour: Med Brandy och Glögg/Glühwein
Glögg Sour:
6 cl Brandy
(Bourbon går också bra)
3 cl Citronjuice
2 cl Honungssockerlag (1:1)
2 cl Glögg (alt Glühwein)
Äggvita (alt Aquafaba)
Blanda samtliga ingredienser (utom glögg) i en tom shaker, skaka upp ett skum och tillsätt sen is. Skaka drinken kall och sila ner i ett isfyllt rocksglas. Toppa med glögg/glühwein och servera.
(för de som tänkt att skiktningen skulle gå bättre med Glühwein, är är svaret ett starkt njää)😅
Lite torr, men ändå smakfull drink. Förvånansvärt så känner jag inte speciellt mycket brandy. Glühweinen (som jag tog istället för glögg) måste ta över smaken mer än vad man tänker. För smakar inte mycket "glögg". Glühweinen jag använde är allt annat än osöt. Men har ändå en torr smak. Men efter att ha haft i lite Blossa Grön så blev det plötsligt mycket bättre balans. Läxa: är det en svensk juldrink, använd riktig glögg, inte tysk.
Drinken är i alla fall god, och juligare än de tidigare denna december. Så den får en stark 3,5 av 5 🍸🎅

Kanske får bli att använda någon slatt bland glöggflaskorna som inte tagit slut.
Har väldigt svårt att föreställa mig hur det kommer smaka, men det är ju bara kul.
Dock, utifrån bilden, så är det ju inte världens ”snyggaste” cocktail. 🙂