Spiced Rum Flip: En Gräddig vinterdrink
Spiced Rum Flip:
6 cl Spiced Rum
(Tog Lundberg Golden Spiced)
3 cl Sockerlag (1:1)
1,5 cl Vispgrädde
1 Helt Ägg
Riven muskot till garnering
Knäck ägget i en tom shaker, tillsätt övriga ingredienser och torrskaka drinken. Fyll på med is och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och toppa med muskot.
Jag är ju inte jätteglad i mjölkiga/gräddiga drinkar. Men denna har ju rätt så liten del grädde, så mer i min smak. Vet inte om det är för att hela ägget är i som skummet blev rätt så tunt. Men funkar bra, och drinken är len, och något fet (av grädden och äggulan). Den har en tydlig smak av Golden Spiced, och det fungerar faktiskt väldigt bra ihop med resten. Och muskoten på topp ger en extra, lite julig ton på drinken. Inget jag skulle dricka mer än en av på en kväll. Men den var faktiskt både väldigt god, och spännande. Den får faktiskt en stark 4 av 5 🍸🥛
