Painkiller Cocktail: Klassisk Tiki, med Lagrad Rom, kokos och juice
Painkiller Cocktail:
7,5 cl Lagrad Rom
12 cl Ananasjuice
3 cl Apelsinjuice
3 cl Kokosmjölk*
Cocktailkörsbär och riven muskot till garnering
*Enligt receptet skulle det vara "Cream of coconut, NOT Coconut cream". Jag googlade, men hittade ingen liknande produkt på Ica, så fick bli kokosmjölk, vilket säkert förklarar varför drinken blir lite grumlig. Hade man haft en Coconut Syrup (typ Monin) hade det säkert blivit snyggare.
Blanda samtliga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett stor isfyllt glas och ha på lite riven muskot. Garnera med ett cocktailkörsbär.
Blev inte allt för vacker. Men den smakar i alla fall självklart mycket ananas, och kokos. Hint av apelsin, och lite fin muskotdoft när man ska ta en klunk och stoppar näsan i glaset. Romen, även om det var en hel del (dock utspädd) kan jag inte påstå att jag känner av så mycket. Skulle nog mycket väl kunna ha en ljus (läs: billigare) rom, eftersom de andra smakerna tar över smaken. Men det var en trevlig, om lite svagare drink. Den får en stadig 3 av 5 🍸🥥
"Classic Painkiller Cocktail – A Couple Cooks"
