Gin Rhubarb Sour: En somrig gindrink med egen rabarbersockerlag
Jag gjorde en egen rabarbersockerlag förra veckan. Och den måste jag ju testa! Det blir en Gin Sour.
Rhubarb Gin Sour:
6 cl Gin
3 cl Citronjuice
2 cl Rabarbersockerlag (2:1)
(länk till recept längre ner)
2-3 cl Aquafaba (eller ½ äggvita)
Tunn rabarberstjälk till garnering
Blanda samtliga ingredienser i en tom shaker. Skaka (eller vispa) upp ett bra skum, och tillsätt sen is för att skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med en tunn längd rabarberstjälk.
Doftar verkligen rabarber! Kanske är stjälken dock. Men smaken är en lagom mängd rabarber, med hint av vanilj (som fanns i sockerlagen). Man tänker inte så mycket på att det är gin, men den ger säkerligen en lite örtig smak. Sötman och syran är bra balanserad. Definitivt en drink jag hoppas göra igen. Den får en stark 4 av 5 🍸
Rabarbersirap:
