Bloody Mary vs Red Snapper: En jämförelse mellan två systerdrinkar

Ett litet experiment denna veckan. De flesta har hört talas om en Bloody Mary. Men det finns flera systerdrinkar. Bla en Red Snapper, ibland kallad Bloody Margaret, som är samma dagenefterdrink, fast med gin istället för Vodka. Och det finns 100 olika recept för en Bloody Mary. Detta är anpassat efter vad jag hade hemma.
Bloody Mary vs Red Snapper:
6 cl Vodka/Gin
1,5 cl Citronjuice
12 cl Tomatjuice
Nypa salt, svartpeppar och rökt paprikapulver 
½ tsk Sriracha (istället för Tabasco) 
3-4 stänk Worcestershire sause
3-4 Stänk Celery Bitter
Citronklyfta och selleristjälk till garnering

Blanda samtliga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett isfyllt highballglas och garnera med citron och selleri.

MYCKET smak! Låter dumt att säga, men den med vodka är lite mer "neutral". Det är rejält riv i dem, så inte konstigt att det är en bakfylledrink. De är väldigt speciella. Det men smakupplevelsen är inte speciellt stor över lag. Just för att allt annat än spriten ger så mycket smak. Kanske inget jag skulle beställa på krogen, men ändå en spännande drink. Båda får en klar 3 av 5 🍸 🍅 

Freestylat med detta recept som grund:
https://www.liquor.com/recipes/classic-bloody-mary




bitters, gindrinkar, juicedrinkar, vodkadrinkar, örtdrinkar | |
Upp