Honeysuckle Daiquiri: En fräsch romdrink med mycket citrus
Honeysuckle Daiquiri:
6 cl Ljus Rom
3 cl Apelsinjuice
3 cl Citronjuice
3 cl Honungssockerlag (1:1)
(2-3 stänk Orange Bitter för att få förhöjd smak)
Apelsintwist till garnering
Blanda samtliga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med en apelsintwist.
Måste först säga att jag älskar honung. Och alltid kul att använda i drinkar. Men använd honungssockerlag. Ser många recept med 1-2 cl honung. Även om man har flytande honung (och all honung stelnar förr eller senare) så måste man röra runt det i rumsvarma ingredienser en bra stund innan det löst sig. Och skakar du med is innan dess är det kört.
Gör det lätt för dig, ha i alla fall en 1:1 honungssockerlag i kylskåpet.
Uppenbarligen mycket apelsinsmak. Men det fungerar bra med romen. Lagom syrlig, och lite åt det sötare hållet pga mycket juice och honungen. En lite svagare drink som passar bra såhär till sommaren. Den var en klar 3 av 5, men så tillsatte jag Orange Bitters, och de få dropparna höjde smakupplevelsen till en 3,5 av 5 🍸🍊
Därför bitters är så användbara. Som att ha salt och peppar i maten. En liten tillsats kan göra så mycket.
