Pisco Sour: Chiles och Perus svar på en Daiquiri, Margarita och Caipirinha.
Jag har så mycket lime i kylen, så det fick bli en klassisk limedrink (en av få som jag ännu inte postat).
Pisco Sour:
6 cl Pisco
2 cl Limejuice
2 cl Sockerlag (2:1)
2-3 Stänk Aromatic Bitters
1 Äggvita (alt. 3-4 cl Auqafaba)
Blanda samtliga ingredienser i en tom shaker. Skaka (eller vispa) upp ett bra skum, tillsätt is och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och droppa försiktigt lite bitter på skummet. Dra en drinkpinne genom dropparna för ett snyggt hjärtmönster. Och varför inte lägga på ett tunt limehjul också.
Pisco sour är Chiles och Perus svar på en Daiquiri, Margarita och Caipirinha. Alltså lokal sprit plus lime (ibland citron) och socker. Och det går liksom inte att göra fel. Det blir oundvikligt gott! Lite "kryddigare" än en Daiquiri på ljus rom, och mycket mildare än en Margarita. För att vara så spritig så är den väldigt lättdrucken! Detta är ännu ett bevis på att man inte behöver ha 6-7 ingredienser för att få en komplex och god cocktail. Den får absolut en 4,5 av 5 🍸
