Elisa's Champagne Cocktail: Något inför nyår?
Till nyår ska man dricka bubbel. Så tänkte prova en ny "Champagne Cocktail".
Elisa's Champagne Cocktail:
1 Sockerbit (alt. 1 tsk sockerlag 2:1)
2-3 Droppar Bitters (jag använde Angostura Aromatic, men här kan man ju experimentera)
1 msk Brandy
12 cl Mousserande vin (jag använder som oftast en torr Prosecco)
Citron eller Apelsintwist
Placera sockerbiten i ett cocktailglas, droppa Bitters på sockerbiten och häll sedan på Brandy. Fyll på med Mousserande vin och garnera med citron- eller apelsintwist.
Tips: Försök att muddla ihop sockerbiten och lösa upp den i brandyn. För häller man bara på vinet direkt så löser den sig inte riktigt. Alternativ, använd sockerlag för att vara säker på att det löser sig.
Se också till att det mousserande vinet är välkyt, eftersom det inte ingår något annat kylningsmoment.
Drinken var god. Men viktigt att man ser till att sockerbiten löser sig. Annars kan man ju ta en lite sötare Prosecco (eller dylikt). Lätt att göra och lätt att variera! T.ex. genom att byta till någon annan typ av bitter, annan typ av sötningsmedel (t.ex. råsocker eller honungssirap). Kan ju även byta Brandy mot t.ex. Calvados. Får en välförtjänt 3 av 5.