Midsummer Sour Cream: En jordgubbsdrink med gin och gräddfil(!)

Här kommer årets midsommardrink! Eftersom jag gjorde en väldigt god "gräddig" drink på grekisk yoghurt i höstas så tänkte jag prova göra en med gräddfil (och jordgubbar) för att passa in till midsommar. Originalreceptet innehåller grekisk yoghurt och heter "Slippery when wet", men jag kallar min,
Midsummer Sour Cream:
6 cl Gin
2 cl Citronjuice
2 cl Honungssockerlag (2:1)
1 msk Gräddfil
3 Jordgubbar (1 till garnering)
Svartpeppar

Börja med att muddla två jordgubbar i en shaker. Tillsätt alla ingredienser, is och skaka drinken kall. Sila ner i ett rocksglas med krossad is (rekommenderar att sila med en Hawthorne strainer). Garnera med en delad jordgubbe, och mal lite svartpeppar över drinken. Servera med sugrör.

Väldigt fräsch och uppfriskande. Mycket jordgubbssmak, och gräddfilen fungerar förvånansvärt bra i drinkform. Den ger klart lite gräddighet, men tillför också en annan syra än citronen. Ginen passar också bra ihop med resten. Och skulle man inte gilla gin kan man definitivt göra drinken med vodka, eller kanske prova med en ljus rom?
Hur som helst var detta en väldigt god och somrig drink. Den förtjänar därför en stark 4 av 5 🍹🍓

https://www.epicurious.com/recipes/food/views/strawberry-gin-yogurt-cocktail-slippery-when-wet




gindrinkar, mjölkdrinkar | | Kommentera |
Upp