Monkey Gland: En klassiker från 20-talets Paris

Sommaren tog visst abrupt slut, så lägger paraplydrinkarna på hyllan så länge. Men jag har ett nytt skoj tema på gång, och vad det är lär snart bli uppenbart.
Först ut är den klassiska Monkey Gland Cocktail:
6 cl Gin
3 cl Apelsinjuice
~ 0,75 cl (½ msk) Grenadine
Några stänk Absint
Apelsinskiva till garnering
 
Tillsätt lite absint till ett förkylt cocktailglas och rör om så att det täcker hela insidan. Förkasta resten. Alternativt kan man som jag fylla en liten sprayflaska och spruta i glaset. Effektivare och sparsammare! Tillsätt sen övriga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med en apelsinskiva och servera.
 
Lätt och mjuk. Känns dock lite som att något fattas. Den är lite som en Satan's Whiskers utan alla fancy ingredienser. Den smakar ok, men som sagt något som saknas. Den får en stark 2 av 5🍸
Ok, men lär inte göra den igen.
 
https://www.thespruceeats.com/monkey-gland-cocktail-recipe-759322
 
Absintdrinkar, gindrinkar, juicedrinkar | | Kommentera |
Upp