Spices Winter Daiquiri: Med egen vinterkryddning
För två år sen kryddade jag en Rom som jag använt lite till och från. Främst kanske genom att på en fredagskväll efter maten hälla en skvätt i en kopp citruste. Men nu är den slut så bestämde mig för att göra en ny, och uppdaterade den lite. Sen kom jag på att jag ville göra en cocktail på den med. Så blev något snabbt och lätt.
Spices Winter Daiquiri:
6 cl *Egenkryddad Rom (sötad)
3 cl Clementinjuice
(1 tsk Sockerlag (2:1) om osötad Rom)
Ett Clementinhjul till garnering
Blanda samtliga ingredienser i en isfylld shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett förkylt cocktailglas och garnera med ett clementinhjul.
Fräsch, med mycket smak av kanel. Också tydlig nyans av nejlika. Enbären känns inte lika tydligt. Saffran skulle jag nog haft i mycket mer av. Men det är en trevlig drink. Den får 3 av 5 🍸
*Rickards Vinter-Rom:
35 cl Mörk Rom
15 st Nejlikor
3 st Kanelstänger (korta)
~25 st Torkade Enbär (krossade)
3 msk Rörsocker
Ett halvt paket Saffran
Häll allt i en förslutbar burk/flaska (tänk på att kanelstängerna sväller, så inte för smal ingång) skaka om och låt stå i ca 14 dagar. Skaka om en gång om dagen om möjligt.
Insirerad av: