Weissen Sour: En Whiskey Sour, med apelsin och veteöl
Det är nu (eller det skulle ha varit) mitt i Oktoberfest. Så vi gör ännu en drink i dess ära. Denna gången en sour med veteöl.
Weissen Sour:
6 cl Bourbon
2 cl Citronjuice
1 tsk Apelsinmarmelad
2-3 Stänk Orange Bitters
6-8 cl Veteöl
Citrontwist till garnering
Blanda samtliga ingredienser (utom öl!) i en shaker och skaka drinken kall. Sila ner i ett mindre ölglas med is. Toppa drinken med veteöl och rör försiktigt om. Garnera med en citrontwist.
Kortfattat så är det en whiskey sour med veteöl på toppen. Mer utförligt kan man beskriva det som en ljuvlig blandning av en apelsin-whiskey sour, härligt förstärkt med veteöl, vilket fungerar fruktansvärt bra ihop. Mycket bättre än någon annan öldrink jag tidigare provat. Den får faktiskt en stark 4 av 5 🍺🥃