Amaretto Rum Sour: En variation på en Modern Classic
Idag blir det en variant på en modern classic, och en av mina personliga favoriter. Amaretto Sour (MED Bourbon), fast denna gång med mörk rom istället.
Amaretto Rum Sour:
4 cl Amaretto
2 cl Mörk Rom
2 cl Citronjuice
1 tsk Sockerlag (2:1)
1 äggvita
(Alt ~3 cl Aquafaba för vegansk)
Tillsätt samtliga ingredienser i en tom shaker. Skaka upp ett skum, tillsätt sedan is och skaka drinken kall. Sila ner i ett isfyllt glas (jag tog ett rocksglas) och servera.
Sött och surt, och lite len från äggvitan. När jag gör amaretto sour använder jag aldrig bara amaretto. Det blir för sött, och svagt. Jag tar alltid en 2a Bourbon. Men detta var ändå en lite uppfriskande variation. Fortfarande mest smak från amaretto, men väldigt god. Slår dock inte den med bourbon. Men en solklar 3,5 av 5