Basil Orgeat Lemonade: En söt och kryddig Mocktail

Jag satt hemma med en förkylning förra veckan, så för att låta kroppen fullt återhämta sig fick det bli en Mocktail denna gången.
Basil Orgeat Lemonade:
4,5 cl Orgeat
1,5 cl Citronjuice
4-5 Basilikablad
~9 cl Sodavatten
Citronhjul och kvist basilika till garnering

Häll orgeat och citronjuice i en isfylld shaker, klappa till basilikan och lägg i shakern. Skaka drinken kall och dubbelsila ner i ett isfyllt highballglas (eller rocksglas). Originalreceptet säger krossad is, men jag tyckte inte det blev bra. Så jag rekommenderar vanlig is. Toppa med sodavatten, rör om och garnera med citron och basilika.

Söt och kryddig, men tydlig smak av mandel och basilika. Har man druckit drinkar med Orgeat och basilika förr så är det inget speciellt med den. Men skulle ändå kunna fungera som en mer spännande alkoholfri drink på fest, än "en mix av olika juicer". Vad jag dock har ett problem med är presentationen. Den krossade isen är inte bara onödig, utan tar även död på kolsyran för snabbt. Plus måste röra om ordentligt för att blanda. Det må se snyggt ut, men för en bättre drinkupplevelse så kanske det vore bättre med stora isbitar i ett rocksglas.
För en mocktail så får den ändå en helt ok 3 av 5 🍹 



Alkoholfritt, juicedrinkar | | Kommentera |
Upp